Bluerose

Alla inlägg under maj 2011

Av Helena Häll - 17 maj 2011 19:51

Ja, idag har nog inte vart en av världens bästa dagar.. Har sovit dåligt inatt igen, som vanligt.. Usch.. och av alla de sjuhundra gånger jag vaknat inatt insåg jag ungefär vid fyra i natt att jag hade dööö ont i halsen.. Tack för den liksom! Under dagen har det gått i vågor och just nu är det helt okej, kan iallafall svälja, de kunde ja inte innan.. Men som jag längtar tills imon, då är jag ledig och ja ska njuta till fullo! Det vill säga att jag måste plugga till mitt littertursemenaier som jag har på fredagmorgon... Tror ja mår såhär just pga allt vi ska göra! Vi har en gigantisk tenta som väntar om två veckor, en aktivitetsdag som ska genomföras på dagar som egentligen inte ens finns.. (eftersom vi är i skolan jämt) och sen ska detta redovisas och alla exkursioner ska genomföras och tro fan att 99% av allt är obligatoriskt!! Sen för att ens gå runt ska jag ju jobba med..  Är det konstigt att man inte kan sova på nätterna längre??

Av Helena Häll - 15 maj 2011 14:38

Igår var kvällen som min Eurovisionsjäl älskar alldra mest, finalkvällen!! Och det gick hur bra som helst! Eric Saade kom trea!! Hörde ni?? TREA!!! Tjalalala!! Är helt överlycklig, såhär bra har det inte gått sen vi vann tävlingen 1999!! Och det är ett jävla bra tag sen! Men visst är det ändå lite bittert att han inte vann för jag är helt totalt övertygad att om han hade lottats till ett startnummer efter 17-18 låtar sådär så hade han vunnit! Han höll ju nästan tom att bli tvåa i tävligen men Italien gick precis om han.. Det roliga i det hela var att vi hemma i soffpanelen hade tippat Italien som sist, med råge!! Tänk va fel man kan ha ibland!


Förövrigt är det dags för tjejmiddag ikväll! Supermysigt! Tacos står på menyn och trevligt sällskap är inplanerat! Annars har jag och en gammal klasskompis från gymnasiet vart och fikat på en kompis fik idag och stött hennes busniess lite! Hon och hennes sambo äger ett supermysigt litet café där de har hur god mat som helst! Mumma!

Av Helena Häll - 13 maj 2011 19:42

Imon, det är då det gäller!! Det är le grand finale med en Eric Saade som startnummer 7!! Hejjja Sverige!! Problemet eller det jag oroar mig mest för just nu är hans urusla startnummer och inget kunde han göra åt det heller, eftersom han blev uppropad sist av bidragen igår så när alla andra dragit sina startnummer så fanns det bara ett nummer kvar till herr Saade, dvs startnummer 7.. Direkt efter Irland och precis innan Esland.. Han hamnade mitt i ett jävla getingbo, för som startnummer 5 är Ungern! Fyra upptempolåtar på rad, jag hoppas de drar med sig varandra upp till höga poäng allihopa, nån jävla tolva borde väl charmtrollet få iallafall! Sen hoppas ja att alla tjejer tokröstar på sverige istället för på ryssland, måtte det vara så!!


Förövrigt nu när jag lugnat ner mig jävligt mycket och hjärtat slutat att slå 700slag i minuten vilket det gjorde igår kväll! Jag var sååå nervös och gråtfärdig när han inte gick vidare eller vidare eller vidare... men på sista vykortet läses SWEDEN!!   så ska ni nu får en kort sammanfattning av de andra bidrag som gick vidare från semifinal 2:


Estland: Skitbra låt! Diggar den totalt, vår hemmastudio här i soffan var helt överens om att den skulle gå vidare solklart! Dock var jag lite besviken på sången och framträdandet men det vägdes upp av att hon var sååå fantastiskt söt!


Rumänien: Go och mysig låt som även denna var vi eniga skulle gå vidare.. Han var himla söt han med.. precis som föregårnde bidrag.. störde mig dock på att hans väst var rutig på ryggen! hahaha..


Moldavien: HUR I HELVETET TÄNKTE EUROPA??? Ett gäng trädgårstomtar som sjunger så dålig engelska att man tror de sjunger om den grekiska maträtten sovlaki!!


Irland: Väntat att dessa tvillingar skulle gå vidare! Hel coola är de, dock är låten bättre än vad de och deras framträdande är!! Bort med axelvaddarna de ger mig kalla kårar!!


Bosninen & Herzegovina: Scen Connory look a like! Men himla mysig låt som kommer komma högt även fast den startar som nummer 2 i finalen imon!


Danmark: Jag kan inte låta bli att störa mig på låten eftersom den låter så likt Andreas Jonssons sing for me.. men visst är den okej men åhhh jag stör mig!!


Österrike: Powerballad med en tjej som verkligen kunde sjunga, dock tråkigt i längden med att hon bara står där och ylar! Kul för Österrike att vara i final dock!!


Ukraina: Ytterligare en ballad, som jag trodde skulle gå vidare för att de just är Ukraina inte för att det var så himla mycket att ha, dock var sandartisten i bakgrunden mycket bra!!


Slovienen: Någon tjej i skitful klänning men låten var väl okej.. men medelmåtta.. inget som duger..


Sverige: OMG!! Helt underbart! Mer filmning på de duktiga dansarna nästa gång! Jag älskar verkligen detta bidrag!! Hoppas på topp fem imon!


Nu ska jag umgås med en av mina Emmor! Se you soon!!

Av Helena Häll - 12 maj 2011 23:26

Jag är verkligen helt överlycklig nu!!! och jävligt hes för stunden!!

Europa tack så mycket, ni har värmt mitt svenska hjärta ikväll  

Fast det ska erkännas att jag hade nästan, men bara nästan gett upp.. var helt säker på att Israel skulle få sista platsen till finalen.. Men som aldrig sista bidrag överhuvudtaget att gå till final så står han där, vår egen Eric Saade!!  

 

Av Helena Häll - 12 maj 2011 19:19

Ja nu du Eric Saade ska du få visa hela Europa vad du går för.. Jag håller alla tummar och tår jag har, är verkligen dööönervös över detta och har varit de ett tag nu och ikväll gäller de verkligen! Men det ända jag inte kan förstå är att folk kan säga att han tävlar i den "svåra" semifinalen.. I min värld och med mina öron tävlar han med råge, jävligt stor råge i en extremt lätt semifinal! Finns inte mycket att hurra för här, bara några få enstaka guldkorn och de är inte 10stycken!!! Men vad jag vet är att jag definitivt får äta upp detta om han ikväll inte går vidare.. Är jävligt synd att jag inte får bestämma mer i denna tävlingen! Och om han skulle gå vidare att han inte lottas till startnummer under 10.. Måtte vi ha tur någon gång!


För övrigt såg ja precis reklam för nya pirates filmen, åh va jag älskar Jonny Depp som kapten Jack Sparrow! Måste bara se denna, den hade enligt reklamen bio premiär nästa ons den 18maj! Tack för det!


Nu ska jag fortsätta att vara dönervös i en och en halv timme till innan semifinalen börjar! Ladda och kom igen nu!!

Av Helena Häll - 11 maj 2011 17:07

Igår började mitt absoluta favoritprogram, Eurovision song contest! Satan vad jag älskar detta! Och jag vet att de flesta bara hatar det, men nej jag ÄLSKAR verkligen detta fenomen!    Och varenda år blir jag lika facinerad för hur tondöva vissa länder i Europa måste vara.. och även lika förvånad att flera bidrag alltid har svensk anknytning, som igår till exempel, där både Ryssland och Azerbajan (el hur de stavas) båda två har 90% av hela sitt upplägg gjort av svenskar, ska man hårddra det så är det noh banne mig bara de som sjunger som inte råkar komma från Sverige! Men alla andra gör det.. dansare, låtskrivare, koreografer osv.. Varför kan aldrig Sverige engagera sig så mycket i sitt eget bidrag för? NU var ju ifs jag nöjd med den svenska vinnaren för första gången på flera år, men det får jag väl äta upp när han imon ska kvala för en finalplats!

I vilket fall som helst så var jag i chock igår efter första kvalsemifinalen, en av mina storfavoriter till en topp tre åkte ut! Stackars Norge! Jag lider verkligen med er, ni skickade ett bättre bidrag än vi svenskar och jag älskade Haba Haba!! Annars var det väl inga stor skrällar förövrigt, möjligvis att fjolårets tvåa turkiet åkte ut med! De som gick vidare var:


Serbien: Enligt mig en dötråkig låt, och bakgrunden snurrade och blinkade som ett jävla 70-tals disco, förövrigt var hon rätt söt som sjöng...


Ryssland: Shit satan va snygg karl var.. Sen hade han ju som sagt hjälp av svenskar till överflöd för allt! Himla trallvänlig låt, måste erkännas att jag gillade den även om sångaren är lite väl självgod!


Schweiz: Urmysig låt verkligen! Man blir lycklig av den, men vinna behöver den verkligen inte göra, men gärna en topp fem för mig!


Georgien: Ursäkta, men va fan hände här? Hur i helvetet kunde de gå vidare, visst sångerskan hade en fantastisk pipa och kunde verkligen sjunga, vilket inte alla kan i denna tävling, men låten var ju anskämligt dålig och de så ut som familjen addams allaihopa! Skäms Europa!


Finland: Gud va söt han var! Vi satt i soffan och sa ÅHHHH i kör allihopa! Charmig och ett leende av guld, han lyckades ta sig igenom TV-rutan även om låten blir lite tjatig så lyckas han förmedla den mycket bra! Snyggt när jordgloben kom upp bakom! GOOO Finland!


Island: Nja, sådär men ändå charmig och visst tar man till sig låten när man vet att de sjunger den till sin döda vän, som från början skulle sjungt den! Men fortfarande nja!


Ungern: WOW! Hon vinner! Även om hon mest står still (vilket för att tillägga gjorde Lena det förra året med när hon vann!) Tävlingens överlägset bästa låt, hon sjunger som en gudinna och jag får ståpäls in i skelettet!! MIn 12p går till Ungern! Hoppas verkligen du vinner Kati!!


Litauen: Trist disneyaktig ballad.. Mest hade vi kul åt att min tjejkompis gjorde disneykopplingen till Piff & Puff medan vi andra tänkte på typ skönheten och Odjuret!.. Haha..


Azerbajdzjan (fick ja stavningen rätt nu då   ): Ytterligare ett bidrag med mycket, mycket svenskar iblandade, men gud va bra det är!! Gårdagens alldra bästa framträdande! Helt magiskt och underbart! Gåshud över hela kroppen hade ja! vilket samspel de hade och det fina guldregnet, jag var tårögd! Vinner inte Ungern så är det väl banne mig detta landets tur nu när de tagir hjälp av Svenskar för tredje året irad??!!!


Grekland: Men för fan allvaligt? Jag skrämms av hur folk röstar! Visst han som sjöng (INTE rapparen) var ju gudomligt snygg, men jag skämms fortfarande! Så jävla dåligt de går vidare enbart för en ända anledning, de är Grekland!


Börjar hålla mina tummar redan nu för vår egen Eric Saade imon!! Måtte Europa rösta på dig och inte skämma ut sig ännu mer!!

Nu ska jag ut i naturen innan regnet kommer och sköljer över oss!

Av Helena Häll - 9 maj 2011 18:36

Ja, det finns sådan dagar också.. Idag när jag tänker tillbaka över skoldagen, har den varit himla mysig och jag har skrattat hur mycket som helst! Vi började en ny kurs idag, och även om jag har läst vissa små delar av den innan fick jag välja och läsa om hela kursen eller få egna andra uppgifter, men eftersom det var fem år sedan jag läste den andra kursen valde jag nu att läsa om hela kursen, ihop om att minnas något jag lärde mig för fem år sedan!  


Idag valde ja även att cykla till skolan vilket inte var den smartaste idén jag haft denna vecka.. jag hoppas banne mig att det var den dummaste tanken denna veckan eftersom det bara är måndag.. eller så kom tanken just för att det ÄR måndag! Cyklen är för det första inte hel alls.. och är det någon luft i däcken?? hmmm.. NEJ, ingen luft alls.. fan cyklen rullade ju knappt framåt och till skolan gick det ändå okej men hem trodde jag att jag skulle dö på kuppen! Var helt genomsvett och ansträngd efter att ha cyklat hem en cykel utan luft i hjulen, jävla brightass jag är ibland alltså!  


Nu ska jag byta om och åka och hämta Sanne så vi ska gå runt munken och sen handla på ica-maxi tillsammans! Mys måndag är ju temat! Jag ska förövrigt handla indregienser till lasange.. Jag har varit såå sinnessjukt sugen på det i två dagar nu så imon får det nog minsann bli lasange dags igen! Storkok kanske? så jag kan äta mina matlådor alla luncher nu när vi går från morgon till kväll varje dag!


Ha en fortsatt bra måndag!!

Av Helena Häll - 8 maj 2011 19:40

Just nu sitter jag nyduschad och i mjukiskläder, uppkrupen i soffan och väntar på min favvoserie på söndagar, BONES! Himla bra serie för er som aldrig har sett den tidigare! Söndagsväntan på hög nivå är det...


Imon är det måndag igen och vi börjar en ny kurs i skolan, natur, teknik, rörelse på 7,5hp dvs det är en kurs som håller i sig i fem veckor framöver, de sista 5veckorna av vårterminen, HURRA! Sen blir det sommarlov! Sen har jag bara en termin kvar av mina studier för denna gången! Förhoppningsvis för alltid sen! Då plockar jag ut min andra högskoleexamen, det borde väl räcka? ;)


Annars hade det varit en supermysig helg med fint väder och underbara vänner!   Kan leva mig lycklig länge på att jag har så underbara vänner! 

Ovido - Quiz & Flashcards