Bluerose

Alla inlägg den 11 maj 2011

Av Helena Häll - 11 maj 2011 17:07

Igår började mitt absoluta favoritprogram, Eurovision song contest! Satan vad jag älskar detta! Och jag vet att de flesta bara hatar det, men nej jag ÄLSKAR verkligen detta fenomen!    Och varenda år blir jag lika facinerad för hur tondöva vissa länder i Europa måste vara.. och även lika förvånad att flera bidrag alltid har svensk anknytning, som igår till exempel, där både Ryssland och Azerbajan (el hur de stavas) båda två har 90% av hela sitt upplägg gjort av svenskar, ska man hårddra det så är det noh banne mig bara de som sjunger som inte råkar komma från Sverige! Men alla andra gör det.. dansare, låtskrivare, koreografer osv.. Varför kan aldrig Sverige engagera sig så mycket i sitt eget bidrag för? NU var ju ifs jag nöjd med den svenska vinnaren för första gången på flera år, men det får jag väl äta upp när han imon ska kvala för en finalplats!

I vilket fall som helst så var jag i chock igår efter första kvalsemifinalen, en av mina storfavoriter till en topp tre åkte ut! Stackars Norge! Jag lider verkligen med er, ni skickade ett bättre bidrag än vi svenskar och jag älskade Haba Haba!! Annars var det väl inga stor skrällar förövrigt, möjligvis att fjolårets tvåa turkiet åkte ut med! De som gick vidare var:


Serbien: Enligt mig en dötråkig låt, och bakgrunden snurrade och blinkade som ett jävla 70-tals disco, förövrigt var hon rätt söt som sjöng...


Ryssland: Shit satan va snygg karl var.. Sen hade han ju som sagt hjälp av svenskar till överflöd för allt! Himla trallvänlig låt, måste erkännas att jag gillade den även om sångaren är lite väl självgod!


Schweiz: Urmysig låt verkligen! Man blir lycklig av den, men vinna behöver den verkligen inte göra, men gärna en topp fem för mig!


Georgien: Ursäkta, men va fan hände här? Hur i helvetet kunde de gå vidare, visst sångerskan hade en fantastisk pipa och kunde verkligen sjunga, vilket inte alla kan i denna tävling, men låten var ju anskämligt dålig och de så ut som familjen addams allaihopa! Skäms Europa!


Finland: Gud va söt han var! Vi satt i soffan och sa ÅHHHH i kör allihopa! Charmig och ett leende av guld, han lyckades ta sig igenom TV-rutan även om låten blir lite tjatig så lyckas han förmedla den mycket bra! Snyggt när jordgloben kom upp bakom! GOOO Finland!


Island: Nja, sådär men ändå charmig och visst tar man till sig låten när man vet att de sjunger den till sin döda vän, som från början skulle sjungt den! Men fortfarande nja!


Ungern: WOW! Hon vinner! Även om hon mest står still (vilket för att tillägga gjorde Lena det förra året med när hon vann!) Tävlingens överlägset bästa låt, hon sjunger som en gudinna och jag får ståpäls in i skelettet!! MIn 12p går till Ungern! Hoppas verkligen du vinner Kati!!


Litauen: Trist disneyaktig ballad.. Mest hade vi kul åt att min tjejkompis gjorde disneykopplingen till Piff & Puff medan vi andra tänkte på typ skönheten och Odjuret!.. Haha..


Azerbajdzjan (fick ja stavningen rätt nu då   ): Ytterligare ett bidrag med mycket, mycket svenskar iblandade, men gud va bra det är!! Gårdagens alldra bästa framträdande! Helt magiskt och underbart! Gåshud över hela kroppen hade ja! vilket samspel de hade och det fina guldregnet, jag var tårögd! Vinner inte Ungern så är det väl banne mig detta landets tur nu när de tagir hjälp av Svenskar för tredje året irad??!!!


Grekland: Men för fan allvaligt? Jag skrämms av hur folk röstar! Visst han som sjöng (INTE rapparen) var ju gudomligt snygg, men jag skämms fortfarande! Så jävla dåligt de går vidare enbart för en ända anledning, de är Grekland!


Börjar hålla mina tummar redan nu för vår egen Eric Saade imon!! Måtte Europa rösta på dig och inte skämma ut sig ännu mer!!

Nu ska jag ut i naturen innan regnet kommer och sköljer över oss!

Ovido - Quiz & Flashcards