Bluerose

Alla inlägg under april 2012

Av Helena Häll - 10 april 2012 16:00

Jag bara måste få berätta lite om min långkryssning till Tallinn med nio underbara vänner i släptåg! Jag kommer inte berätta om hela resan i ett blogginlägg för det orkar ni aldrig läsa..   


Jag ska börja som man brukar.. från början!

I fredags morse (långfredagen) var det dags att kliva på bussen med destination stockholms hamn! En mycket trevlig bussresa med mycket skratt, speciellt när Anders visade upp sin bok han hade tagit med, "Familjen utflyktsbok".. Haha.. va han nu skulle med den till?! Efter lite stopp på vägen (det första och längsta efter bara några mil..) så var vi framme i hamnen och det var dags att börja äventyret! Vi checkade in och satte oss givetvis i... BAREN.. och tog en alkoholhaltig dryck för att komma i stämmning! Efter uppdrickandet av drickorna begav vi oss iväg mot båten och installerade oss i hytterna.. Jag delade hytt med Erika och Emma och det spårade ur ganska snabbt med strumpbyxedans och poseringskort framför spegeln... haha.. Nu när man skriver det så låter det som jag är 15 och inte 25.. Men kul hade vi och det är huvudsaken! Sedan tog vi en rundtur runt båten och fann snabbt nästa drinkstop, champangebordet! Där var det givetvis dags att stanna och ta ett glas och skåla för vår resa mot öststaterna! Lite senare på kvällen var det dags för båtens buffé vilket vi intog i samlad trupp vid ett bokat bord.. En mycket trevlig middag med mycket skratt och det man speciellt kommer minnas är leken, finn ett fel på efterrättstallriken.. Det var jag och Henrik som hade för oss lite konstiga idéer om vad som råkade hamna på efterrättstallriken och inte.. Men Henriks tallrik blev klassad som mest äckligt, för jag hade ändå lagt mitt snygg och prydligt så det smälte in med resten! (Se bilderna nedan och avgör själva!) Kvällen avslutades med besök både i fiestabaren, kareokebaren och disco aluminium.. Hahaha.. Vilken grej alltså.. En upplevelse för livet! Vid cirka halv tre var det dags att ge upp och krypa ner i sängen i hytten. Fortsättning följer med vad vi gjorde under påskaftonen...


Hela gänget (utom Andreas som tar kortet)


 

Skåla i champange med flickorna (och Henrik!)


 

Killskål i champange!


 

"Finn ett fel på efterrättstallriken" Min tallrik!!


    "Finn ett fel på efterrättstallriken" Henriks tallrik!!

Av Helena Häll - 6 april 2012 08:56

Allting gömt, allting glömt! Nu far vi! Emma hämtar mig om en halv timme, shit pommes frites, jag ska på kryssning! Weiiioooo! Vi ska ha så satans roligt att det finns inte!


I mitt stillsamma sinne undrar jag bara en sak... Hur fan ska det här sluta?

10 personer, 10 vänner som ska åka på semester ihop.. Har fan aldrig åkt på semster med så många samtidigt innan.. Men någon gång måste vara den första! Jag är resesällskapet adopterade solstråle och jag lovar banne mig att vara en solstråle hela resan igenom, (även mellan sjösjukespyerna på båten) hahaha..


VAD GÖR VI??? NU KÖR VI!!!!!! HALLLÅ ESTLAND!

Av Helena Häll - 5 april 2012 08:26

Kom på att jag var tvungen att fråga en sak!

JAg undrade över detta igår så det är bäst att fråga nu när jag väl kommer ihåg de..

Fråga angående påsken och jesus och hur allt hänger ihop;


Julafton är ju alltid samma dag varje år, dvs jesus föds samma dag varje år!

MEN, påsken flyttas ju för varje år, dvs jesus dör olika dagar varje år..

Hur fan går det här ihop egentligen?!


Jag fattar ju lite trots att jag inte är konfimerad och särskillt kyrklig alls, eftersom det hör väl ihop med fastan osv el?.. Men han dör väl för helvete samma dag ändå????!!!

Av Helena Häll - 5 april 2012 08:09

Detta är för mig ett mysterium! Jag kan inte förstå hur jag ska få plats i min resväska för resan! Herregud, jag kan ju knappt ta med mig något ombyte alls.. Jag måste med andra ord bestämma mig vad jag ska ha på mig redan nu! SHIT!! Jag är ju kvinna, hur fan ska detta gå? Packa i en kabinväska, fuck off! Det går ju inte! Jag la i handduken och de högklackade skorna och sen vips så var väskan full (nästan iallafall..) Haha.. FAN, FAN, FAN!!

Får under dagen klura ut hur jag ska packa färdigt i väskan och hur jag ska få med mig allt.. Hmm.. Klockan 10.05 går bussen imon iallafall! Weeeeeiiiihhhhoooo! Vad jag har längtat efter att få komma bort lite!

ESTLAND HERE I COME!

Av Helena Häll - 4 april 2012 18:24

Det blir lite för tidigt pga två anledningar; 1. vi firade på jobbet idag och 2. jag är inte hemma över påsken..

Så idag på jobbet har jag haft fjärdrar i håret och häxhatt.. Såg ut såhär; fast utan hatten då:

 


Har även anordnat påskäggsletarjakt idag på jobbet.. Barnen skulle hitta 70 pusselbitar och pussla ihop detta till en bild för att se var ägget var gömt någonstans.. BArnen hittade ägget tillslut och de fick lite godis och fick se på film om när lotta på bråkmakargatan firar påsk!


Annars idag har jag unnat mig vardagslyx! Har varit på massage idag och bara njutit, gud vad skönt detta var! Bokade faktiskt en ny tid direkt! Gött! Sen har jag växlat pengar och fixat lite annat smått och gott inför weekendresan som ytterligare en dag räknas ner för nu.. Om två dagar är jag på en båt.. Tjoho! (om man räknar bort sjösjukan och båtpaniken)!


Nu måste jag börja packa inför resan med.. Känns som de är bäst att börja nu eftersom jag jobbar imon med!

Av Helena Häll - 3 april 2012 19:14

Vad jag har väntat på att köpa denna ögonsten! Jag blev blixtförälskad vid första ögonkastet, det är såååå mig! Sååå Helena och att den passar såååå perfekt i mitt hem gör mig bara ännu lyckligare! Den är så fin att jag blir lycklig varje gång ja ser den och nu är den äntligen min, bara min!! Tänk att jag kunde hitta min lilla ögonsten på ekohallen! Så snirklig och detaljrik och givetvis svart, som det mesta i mitt hem! Höhö.. Icke att förglömmas ska ett stort tack ges till min underbara granne som har vissa av mina möbler i sitt förråd för att jag skulle kunna få plats med min älskade spegel, tack snälla Jonas!


 

                                                  
                Min underbara ögonsten!


 

Av Helena Häll - 3 april 2012 07:11

Ja, nu är verkligen tiden snart inne för min efterlängtade weekendresa! Herregud, känns som vi väntat i en evighet.. kanske vi har ifs.. Men på fredag åker vi och jag har väl nu i dagarna insett att jag måste ta tag i en HEL DEL saker innan vi åker.. Igår efter jobbet och ett dierkt varv runt munksjön och lite sallad så började jag lite smått att ta tag i mina saker.. Jag diskade ganska mycket av min disk och packade upp min nya golvspegel jag köpte i helgen (ahhhh, den är sååååå snyggg!!!) Jag får lägga upp bild sen när jag betat av att hämta kameran hos mamma o pappa.. men det får nog bli idag kanske.. då jag har fullt upp med allt annat de andra dagarna! Jag vek även lite tvätt igår och var duktigt men det viktigaste av allt, jag hittade mitt PASS! Varför ska det alltid vara så svårt att hitta detta pass när man ska ut och resa? Det var lika dant när vi skulle till spanien i januari..    Men nu har jag iallafall koll på vad det är! Jämte kaffebryggaren..(jag skriver det här ifall jag skulle glömma det igen!) Nu ska jag åka och jobba.. Jag är redan trött nu innan jobbet, undra hur jag kommer må efter sen då?

Ovido - Quiz & Flashcards